KLÍMÁK KEDVEZMÉNYES ÁRON!!! KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!!! ONLINE | TELEFONON | E.MAIL-BEN
1092. Budapest. Kinizsi utca 15. Üzlet: (+36)1 215 1662 | Ügyfélszolgálat:(+36) 20 933 2499 Iroda(+36)70 560 0901 info@bogyiszkft.hu

NEM CSAK WEBÁRUHÁZ!

„Mono”-split készülékek üzembe helyezése

Az üzembe helyezést megelőzően szemrevételezéssel meg kell győződni arról, hogy a szerelést megfelelően végezték-e el. A csapadékvíz-elvezető rendszert ki kell próbálni.
Tekintettel kell lenni arra a körülményre, hogy a kültéri egységeket a gyártók csak az általuk megadott max. hosszúságú csővezetéknek megfelelő mennyiségű hűtőközeggel és olajjal feltöltve szállítják. Ha a kivitelezett csővezeték ennél hosszabb, a helyes működéshez szükséges (ugyancsak a gyártók által megadott) többletmennyiséget a rendszerbe pótlólag betölteni.
Az első üzembe helyezés lépései a következők. A próbanyomatás és szivárgásvizsgálat tulajdonképpen csak az összekötő csővezetékekre és csatlakozásaikra kell, hogy kiterjedjen.A beltéri egység azonban ebből nem hagyható ki, ha elzáró nélkül kapcsolódik a csővezetékhez.
A felszerelt csővezetéket (és a vele szükségszerűen összekapcsolódó beltéri egységet) száraz nitrogénnel kell megnyomatni a szilárdságilag megengedett értékig. Ha a próba sikeresnek bizonyult, a nyomató gázt szakaszosan le kell engedni. A próbanyomatást követi a vákuumozás, ami a split-klímáknál csak a beltéri egységre és az egységeket összekötő csőrendszerre kell, hogy kiterjedjen. Az új és hibátlan, gyárilag N2 védőgázzal feltöltött beltéri készülékek első üzembe helyezésekor általában elegendő egyszeri vákuumozás is, kb. 1 mbar-ig. A vákuumozás időtartama az előírt vákuum elérése után még legalább 30 perc legyen, amelyet a vákuum ellenőrzése kell, hogy kövessen.A sikeres vákuumpróba után a vákuumszivattyút le kell csatolni majd meg kell nyitni a kültéri egységen lévő elzáró szelepeket. Ezzel a kültéri egységben tárolt hűtőközegből a beltéri egységet is hűtőközeggel töltjük fel. berendezést a hőfokszabályozó kikapcsolt állapotában kell feszültség alá helyezni, és ezt követően lehet indítani. Az esetleg még szükséges többlet hűtőközeg-mennyiséget a már korábban ismertetett módszerekkel a szívóoldali szelep oldalcsonkján át üzem közben lehet pótolni.A hűtőközeg-vezetékek és csőidomok anyaga vörösréz. Semmilyen körülmények között sem szabad a vízvezeték-szereléshez forgalmazott rézcsöveket és idomokat használni! A csővezeték a kül- és beltéri egységekhez oldható kötéssel csatlakozik. Egyébként minden kötés forrasztott- vagy más, de csak roncsolással megbontható kivitelű legyen. – elsősorban a nedvesség-lecsapódás megakadályozása céljából – hőszigetelő és nedvességzáró anyaggal kell burkolni. Ehhez általában lágy, zárt pórusú műanyaghabokat használnak, amelyek csíkok vagy csövek formájában kerülnek forgalomba. A szigetelő csöveket még az összeerősítés előtt felhúzzák a rézcsövekre, a szigetelő csíkokat ragasztózva tekerik fel rájuk. Ez utóbbi eljárással gyakran a szívóvezetéket a folyadékvezetékkel és a villamos kábellel is egybeszigetelik.
 

Klimaweb Kosár

Klíma akció

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Klíma Márkák

 

HÍVJON MINKET!

Nem tudja milyen klímA készüléket válasszon?

Gondja van meglévő klíma berendezésével?

HÍVJON MINKET, MI SEGÍTÜNK!


Üzlet:
(+36) 1 215 1662

Ügyfélszolgálat:
(+36) 20 9332 499

Iroda:
(+36) 70 560 0901
 

inverteres klíma, inverteres klíma akció

 

klíma akció, klíma kedvezményes ár, inverteres klíma

Bogyisz Kft. - Klíma

1092 Budapest, Kinizsi utca 17.

Nyitvatartás:
Üzlet: +36 1 215 1662
Ügyfélszolgálat: +36 20 933 2499
Iroda: +36 70 560 0901
info@bogyiszkft.hu

Fisher Fisher inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Fujitsu Fujitsu inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

HD / Hamilton Digital HD inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Panasonic Panasonic inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Daikin Daikin inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Gree Gree inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Midea Midea inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

LG LG inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Galletti Galletti fan coil - Folyadékhűtő - Termoventilátor

Nem bírja tovább a meleget? Vásároljon inverteres klíma készüléket a Klíma Bogyisztól! - Inverteres Fisher klíma, Fujitsu klíma akció, Hamilton Digital klíma ár, Samsung, Toshiba, Midea klíma, LG, Panasonic, Gree, Daikin split klíma értékesítés, szerelés a Klíma Bogyisz kft-től