KLÍMÁK KEDVEZMÉNYES ÁRON!!! KÉRJEN EGYEDI ÁRAJÁNLATOT!!! ONLINE | TELEFONON | E.MAIL-BEN
1097 Budapest. Timót utca 4/a Üzlet: (+36)1 215 1662 | Ügyfélszolgálat:(+36) 20 933 2499 Iroda(+36)70 560 0901 info@bogyiszkft.hu

NEM CSAK WEBÁRUHÁZ!

„Mono”-split készülékek üzembe helyezése

Az üzembe helyezést megelőzően szemrevételezéssel meg kell győződni arról, hogy a szerelést megfelelően végezték-e el. A csapadékvíz-elvezető rendszert ki kell próbálni.
Tekintettel kell lenni arra a körülményre, hogy a kültéri egységeket a gyártók csak az általuk megadott max. hosszúságú csővezetéknek megfelelő mennyiségű hűtőközeggel és olajjal feltöltve szállítják. Ha a kivitelezett csővezeték ennél hosszabb, a helyes működéshez szükséges (ugyancsak a gyártók által megadott) többletmennyiséget a rendszerbe pótlólag betölteni.
Az első üzembe helyezés lépései a következők. A próbanyomatás és szivárgásvizsgálat tulajdonképpen csak az összekötő csővezetékekre és csatlakozásaikra kell, hogy kiterjedjen.A beltéri egység azonban ebből nem hagyható ki, ha elzáró nélkül kapcsolódik a csővezetékhez.
A felszerelt csővezetéket (és a vele szükségszerűen összekapcsolódó beltéri egységet) száraz nitrogénnel kell megnyomatni a szilárdságilag megengedett értékig. Ha a próba sikeresnek bizonyult, a nyomató gázt szakaszosan le kell engedni. A próbanyomatást követi a vákuumozás, ami a split-klímáknál csak a beltéri egységre és az egységeket összekötő csőrendszerre kell, hogy kiterjedjen. Az új és hibátlan, gyárilag N2 védőgázzal feltöltött beltéri készülékek első üzembe helyezésekor általában elegendő egyszeri vákuumozás is, kb. 1 mbar-ig. A vákuumozás időtartama az előírt vákuum elérése után még legalább 30 perc legyen, amelyet a vákuum ellenőrzése kell, hogy kövessen.A sikeres vákuumpróba után a vákuumszivattyút le kell csatolni majd meg kell nyitni a kültéri egységen lévő elzáró szelepeket. Ezzel a kültéri egységben tárolt hűtőközegből a beltéri egységet is hűtőközeggel töltjük fel. berendezést a hőfokszabályozó kikapcsolt állapotában kell feszültség alá helyezni, és ezt követően lehet indítani. Az esetleg még szükséges többlet hűtőközeg-mennyiséget a már korábban ismertetett módszerekkel a szívóoldali szelep oldalcsonkján át üzem közben lehet pótolni.A hűtőközeg-vezetékek és csőidomok anyaga vörösréz. Semmilyen körülmények között sem szabad a vízvezeték-szereléshez forgalmazott rézcsöveket és idomokat használni! A csővezeték a kül- és beltéri egységekhez oldható kötéssel csatlakozik. Egyébként minden kötés forrasztott- vagy más, de csak roncsolással megbontható kivitelű legyen. – elsősorban a nedvesség-lecsapódás megakadályozása céljából – hőszigetelő és nedvességzáró anyaggal kell burkolni. Ehhez általában lágy, zárt pórusú műanyaghabokat használnak, amelyek csíkok vagy csövek formájában kerülnek forgalomba. A szigetelő csöveket még az összeerősítés előtt felhúzzák a rézcsövekre, a szigetelő csíkokat ragasztózva tekerik fel rájuk. Ez utóbbi eljárással gyakran a szívóvezetéket a folyadékvezetékkel és a villamos kábellel is egybeszigetelik.
 
klíma akció, klíma kedvezményes ár, inverteres klíma

Bogyisz Kft. - Klíma

1097 Budapest, Timót utca 4/a

Nyitvatartás:
Üzlet: +36 1 215 1662
Ügyfélszolgálat: +36 20 933 2499
Iroda: +36 70 560 0901
info@bogyiszkft.hu

Fisher Fisher inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Fujitsu Fujitsu inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

HD / Hamilton Digital HD inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Panasonic Panasonic inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Daikin Daikin inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Gree Gree inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Midea Midea inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

LG LG inverteres klíma - Mono klíma - Multi klíma

Galletti Galletti fan coil - Folyadékhűtő - Termoventilátor

Nem bírja tovább a meleget? Vásároljon inverteres klíma készüléket a Klíma Bogyisztól! - Inverteres Fisher klíma, Fujitsu klíma akció, Hamilton Digital klíma ár, Samsung, Toshiba, Midea klíma, LG, Panasonic, Gree, Daikin split klíma értékesítés, szerelés a Klíma Bogyisz kft-től